Joko huomasit, että voit varata ajan myös netistä

Kirjoittanut: Janne, 27.06.2022 - 14:17

Käytössäni on nyt Slotti nettiajanvarausjärjestelmä. Varaaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Klikkaa "varaa aika" linkkiä etusivulta tai tästä. Sen jälkeen valitset "hieronta 60min" (muut ajat soittamalla/viestillä), tämän jälkeen näet vapaat ajat ja pääset varaamaan sinulle sopivan ajan. Saat vahvistuksen sähköpostiisi ja muistutuksen vielä vuorokautta aiemmin. Jos kysymyksiä herää, niin laita rohkeasti viestiä tai soita.

Ps. Käytössä myös Epassi, Smartum, Edenred ja Eazybreak

 

Urheiluhieroja / Koulutettu hieroja

Janne Tikkamäki

Vaasa

 

 

 

Seuraa somessa

Instagramissa: @urheiluhieroja_jannetikkamaki

Facebookissa: @UrheiluhierojaJanneTikkamaki
Haen muutamia harjoitusasiakkaita

Kirjoittanut: Janne, 26.04.2022 - 15:44

Oletko kiinnostunut ilmaisesta ongelman selvittämisestä ja hoidosta?

 

Onko sinulla jokin ongelma tai kiputila, joka on alkanut loukkaantumisen tai onnettomuuden jälkeen? Kyseinen vamma/leikkaus tms. voi olla melko tuore, mutta ei haittaa, vaikka kyseisestä tapahtumasta olisi kulunut jo useita vuosia. Jos tunnistat tekstistä itsesi, laita viestiä pienen kuvauksen kera. Hoitotapahtumasta ei tule mitään julkisia päivityksiä vaan kyse on omasta oppimisestani ja asiakkaan auttamisesta.

 

Valitsen viestien perusteella muutamia sopivia tapauksia. Tarjous koskee sekä uusia että vanhoja asiakkaita. Hoidot ovat täysin ilmaisia. Ainut toive on, että asiakas on aidosti kiinnostunut selvittämään ongelmaa ja valmis seuraamaan omaa olotilaansa, jotta saan tekemisestä palautetta.

 

Jos jaksoit lukea tänne asti, mutta ongelmasi on erilainen: Laita silti viestiä. Katsotaan, miten pystyn auttamaan sinua.

Osa ongelmista saadaan hoidettua helposti pois hieronnalla, mutta osa ongelmista johtuu enemmän hermoston toiminnasta. Tyypillisiä tällaisia ongelmia ovat:

- Lihasten aktivointiongelmat treeneissä

- Toistuvat jumit/kivut aina samoissa paikoissa

- Heikko tasapaino

- Ongelmien käynnistyminen aina saman liikkeen jälkeen (esim. haravointi, siivous, istuminen jne.)

 

Näihin kaikkiin ongelmiin on mahdollista löytää syy ja monesti se on myös hoidettavissa. Ota yhteyttä ja katsotaan, miten pystyn auttamaan sinua.

 

#vaasa

#hieroja

#hieronta

#urheiluhieroja

#vanhatvammat

#kuntoutus

#wasagymhouse

#pohjanmaa

#opiskelu

#epassi

#edenred

#smartum

#eazybreak
Ota sivut seurantaan instagramissa

Kirjoittanut: Janne, 28.10.2018 - 20:23

Löydät sivut nyt myös instagramista nimellä @urheiluhieroja_jannetikkamaki

Peruutusajat löytyvät tuttuun tapaan facebookista ja lisäksi instagramin tarinoista.

Toisin sanoen sosiaalisessa mediassa päivittelen enemmän ajankohtaisia asioita, mutta vaikka et olisi facebook- käyttäjä, niin facebook-sivut näkyvät silti normaalilla selaimella.
Pientä yleistä infoa hieronnasta

Kirjoittanut: Janne Tikkamäki, 06.02.2014 - 18:11

Hierontatekniikoita on varmasti yhtä monta kuin on hierojiakin. Kuitenkaan ei voida sanoa, että on yksi oikea tapa hieroa. Ihmiset pitävät eri asioista ja vaivoja on erilaisia. Urheilija, jolla on tärkeät kilpailut kuukauden päästä on valmis kestämään mitä tahansa, jotta lihakset saadaan auki. Toisaalta normaali toimistotyötä tekevä ihminen saattaa olla hyvinkin jumissa, mutta haluaa, että hieronta ei tuota niin paljon kipua ja käy siksi mieluummin useita kertoja hieronnassa.

Hieronnan voimakkuudella on merkitystä, mutta tietyissä tilanteissa samaan lopputulokseen voidaan päästä sekä kovalla että kevyemmällä hieronnalla. Toisaalta lähes aina kevyitä hierontoja vaaditaan enemmän ja pahimmat jumit eivät tahdo ”silittelyllä” aueta.

Myös urheilussa erilaisilla hieronnoilla on omat tarkoituksensa. Kovia hierontoja voidaan ottaa harjoituskaudella, mutta lähellä kilpailuja lihasten tulisi olla siinä kunnossa, että kovia hierontoja ei tarvita. Yleensä hierontaa ei kannata ottaa kovin lähellä kilpailua, jos ei ole varma hieronnan vaikutuksista. Itse suosittelen, että viimeinen hieronta ennen kilpailua on viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Tämä hieronta on yleensä melko kevyt, korkeintaan pahimpiin ongelmakohtiin kiinnitetään enemmän huomiota.

Jos edellisestä hieronnasta on pitkä aika, on hyvin normaalia, että lihakset kipeytyvät. Tauon jälkeen ensimmäinen hieronta saattaa tuottaa enemmän kipua, toinen on jo helpompi ja yleensä kolmas kerta on jo mukava. Ihmiset ovat yksilöitä, joten kaikilla se ei mene näin. Toisilla jo ensimmäinen kerta on helppo. Hieronnan voimakkuutta säädellään sen mukaan mitä asiakas kestää/haluaa

Hierontaan käytettävä aika vaihtelee asiakkaan mukaan, mutta yleispätevät hoitoajat ovat: niska/yläselkä 30min, ylävartalo, ei käsiä 45/60min, ylävartalo 60min, Jalat, pakarat 60min, koko vartalo 1h 30min/2h. Nämä hoitoajat riittävät normaalisti. Toki joskus jotain tiettyä vaivaa hoitaessa menee paljon enemmän aikaa. Muistan tapauksen, jossa vasemman puolen lapaluun seutua hierottiin 45-60min. Muita vastaavia tapauksia on paljon. Tällöin pystytään keskittymään ongelmakohtaan ja saadaan sinne paras vaikutus. On turha kuvitella, että tunnissa pysyisi käymään koko vartalon läpi niin, että jotain saisi oikeasti auki.

Pelkällä hieronnalla on yleensä hankala pitää lihakset täydessä iskussa. Tärkeää olisi myös venyttelyn sisällyttäminen treeniohjelmaan – edes jossain määrin. Samalla tulisi muistaa palauttavat ja huoltavat treenit.

Fyysistä rasitusta kannattaa välttää samana päivänä hieronnan jälkeen. Lihakset rasittuvat hieronnassa, joten sitä voi verrata tietynlaiseen treeniin. On järkevämpää antaa lihasten palautua rauhassa eikä jumittaa niitä heti uudestaan. Ennen hierontaa ei myöskään kannata tehdä mitään erityisen kovaa harjoitusta. Yleistä kuntoilua voi silti harrastaa. Edellisinä päivinä tehdyt harjoitukset voivat tehdä hieronnasta kivuliaamman. Eli välttämättä ei ole järkevää treenata selkää kovaa maanantaina tai tiistaina, jos keskiviikkona on hieronta. Tästä syystä hieronta on järkevä ajoittaa kevyelle viikolle.

Hierontaa ei ole tarkoitettu ainoastaan urheilijoille. Myös normaalit työssäkäyvät ihmiset ja opiskelijat ovat usein hieronnan tarpeessa.